اعنراض به اختصاص سهميه ٥% از سهميه دانشگاه ها به فرزندان رزمندگان

با سلام
تصویب ماده‌ی ۹۰ قانون برنامه پنج ساله‌ی ششم توسعه توسط مجلس شورای اسلامی در دی ماه ۹۵ و اختصاص ۵% از سهمیه پذیرش دانشگاه‌ها به فرزندان رزمندگان با سابقه‌ی حداقل ۶ ماه و جانبازان کمتر از ۲۵% سبب بروز نگرانی در بین جامعه‌ی علوم پزشکی و دانشجویان رشته‌های مرتبط شده‌ است.
دغدغه اصلی اختصاص مازاد سهمیه‌ی ۲۵% شاهد و ایثارگران -که باتوجه به شرط حدنصاب علمی 80 درصد, تا‌کنون به سهمیه‌ی آزاد افزوده می‌شد- به سهمیه‌ی ۵% مذکور و افزایش آن تا ۳۰% است. لازم به ذکر است رزمندگان جامعه‌ی دانشجویان علوم پزشکی همواره قدردان رشادت‌ها و از جان‌گذشتگی‌های رزمندگان ۸ سال نبرد تحمیلی هستند لکن معتقدند همانگونه که امام حسین(ع) در شب عاشورا به یاران خود فرمودند «هر کس از شما حق الناسی بر گردن دارد برود» حتی کشته شدن در کربلا هم حق‌الناس را از بین نمی‌برد.
همگی معتقدیم حقوق این عزیزان از طرق منطقی دیگری باید پرداخت گردد، چرا که نمی‌توان حق کسی را با زیر پای گذاشتن حقوق دیگران ادا کرد. نباید آینده‌ی نخبگان، دندان‌پزشكان، پزشكان و ساير فارغ‌التحصيلان رشته‌های علوم پزشكی که بهترین سال‌های عمر خود را صرف تلاش برای پذیرفته شدن در آز‌مون دستیاری و كارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشكی کرده‌اند از طریق اعمال سهمیه‌های ظالمانه به نابودی کشاند.
لازم به ذكر است تا كنون اعمال همان سهمیه‌ی ٢٥ درصدی شاهد و ايثارگر سبب ایجاد تفاوت‌های فاحشی بين سطح افراد دارا و فاقد سهميه‌ی پذیرفته شده در یک رشته/شهر ايجاد نموده كه با مراجعه به كارنامه‌ها و مقايسه‌ی به سادگی قابل درک است.
با تصويب دوباره‌ی قانون افزايش سهميه، كه طبيعتا ظرفيت پذيرش افراد فاقد سهميه(یعنی داوطلبان عادی و فرزندان نخبه‌ی این مرز و بوم) را به ميزان چشمگيری كاهش می‌دهد، بار ديگر اميدمان برای به دست آوردن ثمره‌ی تلاش‌هايمان كاهش يافته و اين حجم از نابرابری، سبب به راه افتادن موجی از ناامیدی و سرخوردگی بین نخبگان کشور شده است که از تبعات آن از جمله می‌توان به وسوسه‌ی مهاجرت به کشورهای دیگر برای رسیدن به جایگاه شایسته‌ی آنان اشاره کرد.
نکته بعدی اینکه این قانون و تبصره رشته‌هایی را هدف می‌گیرد که به‌طور مستقیم با جان مردم سر و کار دارند و نیاز است افرادی با سطح و پایه‌ی علمی بالا در این رشته‌ها پذیرفته شوند؛ نه افرادی که به لطف استفاده از سهمیه با پایه‌ی علمی ضعیف‌تر نسبت به سایرین در این حوزه وارد می‌شوند‌.
تبعات این قانون و تبصره برای مثال باعث شد در آزمون دستیاری دندانپزشکی امسال از ۳۰۰ نفر پذیرفته شده، طبق آمار وزارت، ٩٨نفر در مجموع با سهميه پذيرفته شوند كه ازين تعداد ٥١ نفر بصورت خاص از طريق همين قانون جديد ٥ درصدی پذيرفته شده‌اند. آمار به وضوح ثابت ميكند تأثير اين قانون خيلی بيشتر از ٥ درصد است. و اجرای این قانون در سال جاری برای گروه پزشکی نیز به شدت داوطلبین دستیاری را از نتیجه حاصل نگران و نا‌امید کرده است.
لذا ما گروه امضا كنندگان این نامه، مراتب اعتراض خود را نسبت به قانون ۵% و تبصره آن اعلام داشته و خواهان حذف کامل و یا اصلاح اصولی این قانون هستیم.
امیدواریم شرایطی ايجاد شود كه با رقابت سالم و عادلانه روز به روز شاهد افزايش سطح علمی دانشگاه‌ها و پيشرفت علمی كشور باشيم.
با سپاس فراوان.


شوراى صنفى دانشكده پزشكى اصفهان(ارتباط با دبير@mohammad_ghayour    Contact the author of the petition