PETICIJA ZA IZMJENU UREDBE O UTVRĐIVANJU VISINE BORAVIŠNE PRISTOJBE ZA 2018. GODINU (u dijelu koji se odnosi na vlasnike i korisnike plovila)

Contact the author of the petition

BORAVIŠNA PRISTOJBA ZA NAUTIČARE, 2018.

2017-10-07 08:56:30

Naglašavamo kako ne tražimo ukidanje boravišne pristojbe, već isključivo njezino niveliranje sa boravišnim pristojbama u ostalim vrstama smještaja kako nautičari ne bi bili diskriminirani u odnosu na ostale goste. Nautičari su u pravilu gosti visoke platežne moći, no ovakav pristup toj kategoriji gostiju, koji ostavlja dojam pokušaja nerazumnog izvlačenja novca iz njihovih džepova dugoročno će štetiti nautičkom turizmu i smanjiti broj nautičara koji pohode hrvatsku obalu, čime se nanosi šteta Hrvatskoj kao zemlji s višestoljetnom pomorskom tradicijom. Stoga se nadamo da će naši argumenti biti prihvaćeni i da će iznosi boravišne pristojbe za nautičare biti svedeni na razumnu i prihvatljivu mjeru.


Nautica Portal



Share this petition

Help this petition to reach more signatures.

How to promote a petition?

  • Share the petition on your Facebook wall and in groups related to the topic of your petition.
  • Contact your friends
    1. Write a message where you explain why you have signed this petition, since people are more likely to sign it if they understand how important the topic is.
    2. Copy and paste the web address of the petition into your message.
    3. Send the message using email, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.