Maradjon Alföldi Róbert a Nemzeti Színház igazgatója!

Contact the author of the petition

This discussion topic has been automatically created of petition Maradjon Alföldi Róbert a Nemzeti Színház igazgatója!.

Seper Tiborné
Guest

#1

2010-12-20 09:35

Nem engedhetjük meg, hogy a politika felülírja a szakmai hozzáértést.

Guest

#3

2010-12-28 21:59

Csatlakozom az elottem szolohoz, miszerint a polita szetzuzza mindazt, amit Afoldy Robert folepitett. Most jelent meg egy hosszu cikk a Le Monde -ban, amely magasztalja Alfoldy munkassagat,de a kormany donteset nagyon elmarasztalja.
Botond
Guest

#4 NEM

2010-12-29 00:24

Alfoldi tökéletes volna a pesti zsido színház igazgatói székében, azonban a Magyar Nemzeti Színháznál nincs mit keresnie. Oda került egy groteszk szoclib politikai légkörben - így nincs is mit tovább beszélni arról, hogy ez nem politikai kérdés! - de most minnél hamarabb mennie kell. Minden nemzetnek kell egy mívészeti pantheon amelyben saját kultúráját ápolják, viszont ez mellett lehet ötszáz egyéb társulatot indítani, ahol akár biszex férfiak egymás farpofáját pacsizzák napi 24 órában a mvészet nevében. Ez egy demokratikus ország és ha erre van kereslet akkor legyen. De nem a Nemzetiben. Ezt minden magyar állampolgárnak meg kell érteni. Attól, hogy Magyarországon élsz és ott adózol még nem jelenti azt hogy összevizelheted a hősök terét. Itt sokan keverik a demokratikus jogokat a kultúrerőszakkal.
Lódarázs
Guest

#5 Igen

2010-12-29 11:42

Érdekes, hogy a politikát nem keverjük bele, de csak a jobboldaliaknak nem tetszik Alföldi művészete. Illetve nem is esik sok szó a művészetéről, inkább csak a szexuális beállítottságáról. Mi köze ennek bármihez is?
Szerintem Alföldi nagyon sokat tett a Nemzeti Színházért. Változatosak a darabok, van vígjáték, dráma, modern, klasszikus, gyerekdarab, mindenki találhat magának kedvére valót, ha veszi a fáradságot és mazsoláz. Drámapályázatokat hirdetett, hogy új művek szülessenek, ezzel is a kultúrát színesítve, aktuális kérdésekre hívva fel a figyelmet. Amíg pedig a legtöbb darabra minden jegy elkel, némelyikre pedig hónapokig kell jegyet vadászni, nem hiszem, hogy kritizálhatjuk a szakmai színvonalat, hiszen a színház estéről estére megtelik.

Guest

#6 mokókuty

2011-01-11 10:15

Lódarázsnak nagyon igaza van! Én szinte minden darabot megnézek a Nemzetiben, és nagyon tetszik. Mindenki találhat magának kedvére valót, és bizony nagyon előre meg kell venni a jegyeket, mert gyorsan elfogynak.
Alföldi Róbert korunk egyik legjobb színésze, de lehet, hogy a legjobb. Nagyon jó rendező, teljesen új szempontok szerint alakítja színpadra a darabokat. Arra lennék kíváncsi, hogy akik mocskolják, azok láttak már tőle/vele valamit a színpadon? Ha igen, akkor lehet, hogy valójában irigyek a tehetségére?
Minden probléma, ami van az országban (drog, cigánykérdés, másság)igenis jogosan van a Nemzeti Színház színpadán!
Én remélem, hogy a szakma még jobban kiáll Alföldi Róbert mellett, és még nagyon sokáig ő igazgatja a Nemzeti Színházat.