VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!

GoPa

/ #1693 Re: kérdésekre

2011-12-10 22:47

#16: -

A védelem arról szól, hogy a teheneknek legelők, művelhető földek kellenek, hogy természetes módon élhessenek. Egyház tulajdonában lehet föld, jelenleg több száz hektáron gazdálkodnak a Krisnások olyan földön, ami egyházi tulajdonban van. Megvették, művelik, és a vallási felelősségük szerint használják. Idén nem vették be őket az elfogadott egyházak körébe, és dec. 31-ével megszűnnek, mint egyház. Újra kell kérvényezniük a státuszt, de addig NEM lehet külterületi föld a tulajdonukban, tehát legelők, szántók, stb. Maradnak a házak.

Egyházként jár adómentesség, de csak a konkrét imádati tevékenységre, pl. a vendéglátásra már nem, tehát arra a Krisnásoknak sincs adókedvezményük.

Valóban Krisna kezében vannak a szálak, de a tiltakozás benne lehet a tervében. Lehet, hogy így szeretne nagyobb aktivitást kihozni a bhaktákból, és több megértést adni a szimpatizánsok számára, hiszen Krisna, ha Isten, akkor mindenki istene, nem csak a Krisnásoké, csak esetleg mások másként hívják (vagy sehogy nem hívják, mert nem hiszik el, hogy van isten).

Köszönöm az együtt gondolkodást. GND