Nu autorizați redeschiderea gropii de gunoi Glina, genocidul tăcut și lent

Continuarea depozitării deșeurilor la groapa de gunoi Glina are consecințe grave asupra sănătății populației din zonă, ducând la poluarea apei și aerului, la răspândirea de boli și propagarea factorilor de mediu nocivi. De asemenea, poziționarea acestei gropi de deșeuri atât de aproape față de locuințele populației pune în pericol poziția României față de Comunitatea Europeană, atrăgând sancțiuni și amenzi. Distanța legală este de 1 000 m, iar primele locuințe se află la doar 250 m.
Groapa de deșeuri Glina nu respectă dispozițiile legale privind depozitarea deșeurilor și protecția mediului înconjurător.
Pe lângă resturile de gunoi de la populație au fost depozitate ilegal, contra unor sume imense de bani, cantități mari de alte tipuri de deșeu provenit din industrie: "deșeuri cu potențial toxic h-14 cu conținut de cianuri", interzis la depozitare. Acest lucru a sporit poluarea și toxicitatea zonei de peste 1 000 de ori punând în pericol, și continuă și în viitor să pună în pericol, sănătatea a zeci de mii de oameni.
Amestecul între resturile menajere provenite de la populație și deșeurile ecotoxice industriale cu conținut de cianuri a contaminat toată masa de deșeuri din groapa Glina, creând, prin reacții chimice, un adevărat pericol care poluează permanent apa de suprafață și apele subterane.

Apele de suprafață contaminează culturile sătenilor din jur știind că Glina și Popești Leordeni reprezintă un bazin legumicol important care aprovizionează Bucureștiul.
Din cauza prezenței cadminului, o substanță extrem de toxică, pe lângă alte boli, populația din jurul gropii de gunoi Glina și cea din cartierele bucureștene limitrofe prezintă, în mare măsură, afecțiuni renale, conform statisticii Direcției de Sănătate Publică.
Asociația Europeană pentru Dezvoltare Ecodurabilă cere instituțiilor abilitate respingerea eliberării unei noi Autorizații Integrate de Mediu pentru groapa de deșeuri Glina, administrată de SC ECOREC, având în vedere că Autorizația Integrată de Mediu nr. 57, emisă la data de 01.06.2007 și revizuită la data de 04.06.2008, a expirat la data de 01.06.2017!