Ozgur dusunce

Contact the author of the petition

This discussion topic has been automatically created of petition Ozgur dusunce.

üvercinka
Guest

#1 Ahmet Şık'a özgürlük!

2011-03-27 00:18

Gerici AKePe, Gülen çetesinin karanlık yüzünü örtmek için Ahmet Şık'ı zindana atmakla yetinmeyip, basılmamamış kitabını da toplatarak ürünü olduğu 12 Eylül faşizminin ötesine geçti ve halka karşı işledikleri suçlara bir yenisini daha ekledi... Ahmet Şık onurumuzdur! Güneşi balçıkla sıvayamazsınız...
kerim küçük
Guest

#2 özgür düşünce

2011-03-28 16:14

ahmet şık ve nedim şener özgürlük
meryem koray
Guest

#3 Bilgi toplumu iddiası ve egemen düşünce

2011-03-29 13:05

Özgür düşünce ve özgür üniversite üzerindeki engelleme veye baskıyı iki farklı kategoride düşünmek doğru olur. Bir yanda farklı ülkeler, farklı deneyimler ve sisteme yönelik eleştirilerin kendini duyurma olanağını azalmasına yol açan Batı'nın kültürel emperyalizmi var. Bu hegemonya, özgürlük iddiası içinde, gerçekte tek boyutlu düşünmeyi zorlamakta. Öte yandan gelişmekte olan ülkelerde eleştirel yaklaşıma ve çalışmalara yönelik baskıcı tavırlar eksik olmadığından, üniversitelerde bile geleceğin bilgisinin eleştirel düşünceden ve muhalif tavırlardsan üretildiği unutturulmaya çalışılmaktadır. Böylece, bilgi toplumuna geçildiğindan ve bilginin güç olduğundan söz edilen dünyada, yaşadıklarımız bize eleştirel ve bağımsız kalma arayışında olan düşünce ve çalışmalar için tehlikenin arttığını göstermektedir.

Guest

#4 ...

2011-04-24 00:25

bir problem var. anlayamiyorum.kitap zaten adi gecen universite gorevlisine yazdirilmak istenmis, birileri talimat vermis.ahmet sik~in ozgur iradesiyle tercih ederek yazdigi bir kitap degilki, ahmet sik ve diger kisilere yonelik operasyon bir takim kirli, saibeli kisileri yakalamak yada hareket alanlarini daraltmak amaciyla yapilmis, zaten kitabida okuduysaniz, kitap daha once yazilan ve piyasada halen satilan kitaplarin bir tekrarindan ibaret. kanimca ahmet sik ve diger kisilere yonelik operasyonu universite ogretim gorevlilerini ozgurlestirme operasyonudur. bi problem var, hocalarimdan bildik kamplasmalara tarf olan yorumlar yerine her iki,uc gorusude bilen sentezleyen, mumkun oldugunca objektif yorumlar almak gormek isteriz. tesekkurler..