VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!

Quoted post

fromdtod

#18

Dec 04, 2011, 11:58

Valami hátteret azért kellene adni. Kinek a tujadnona? Bérli a Krisna? Vagy használja? Mi volt előbb? Tehát hogy tettek-e érte valamit? Stb. stb. Teljes mértékben NEM ismerem a szituációt. Hitem nem a Krisnáé, tehát szeretnék valamit tudni róla...

Replies


Guest

#21 Re:

2011-12-04 12:08:20

#18: fromdtod -

egyházi tulajdon: megvették, gondozták, felépítették.


Guest

#743 Re:

2011-12-07 10:53:42

#18: fromdtod -

A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők. Az első lakók a telet az akolban, szalmabálák között dideregve töltötték. Főzni, meleg ételhez jutni nem tudtak, mert a palackban megfagyott a gáz. De nem adták fel. Lemondásuknak és eltökéltségüknek köszönhetően az elhanyagolt birkalegelők és az ugaron fekvő területek néhány év alatt virágzó kertekké, lombos ligetekké és dúsan termő biogazdasággá változtak. Krisna-völgy az elmúlt években több, mint félmillió hazai és külföldi kisiskolást, egyetemistát, családot és turistát látott vendégül, s osztotta meg tapasztalatait velük. A vegyszermentes növénytermesztésre és szennyvíztisztításra, valamint a megújuló energiaforrások használatára épülő, önellátó gazdaság világviszonylatban is elismertséget jelent Magyarországnak.

A 2012. január 1-én életbe lépő új egyházügyi törvény következtében azonban mindez a múlté lehet. Az 1%-os adófelajánlások tükrében a hinduizmus világvallását képviselő Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége (MKTHK) jelenleg a 4-5. legnépszerűbb egyház hazánkban. Ennek ellenére nem került be az új törvény mellékletében szereplő 14 kiválasztott egyház közé, így elveszti jelenlegi jogi státuszát és átmenetileg vagy végleg egyesületté kell alakulnia. A jelenlegi szabályozás szerint azonban Magyarországon egyesületek nem birtokolhatnak termőföldet, így a Krisna-közösség területe - tulajdonlási jogfolytonosság híján-  törvényen kívüli helyzetbe kerülhet. A 270 hektáros terület magán-, alapítványi- vagy céges tulajdonná való átíratása szintén nem járható út, mivel az több, mint százmilliós - az MKTHK számára vállalhatatlan - illetékköltséget jelentene.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook