VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!

Quoted post


Guest

#228

2011-12-05 17:00

Magyarországra magyar vallás kell! Nem egy indiai vagy akár más, mindet megszüntetném!

Replies


Guest

#256 Re: 228

2011-12-05 19:31:02

#228: -  

 Kedves Hozzászóló! Részletezné, mit ért 'magyar vallás' alatt? Mert ha szó szerint vesszük, - az ön véleménye alapján - a keresztény vallásnak sem volna létjogosultsága Magyarországon. Végül ismerjük a történelemnek olyan időszakát, amikor voltak keresztény üldözések. Vagyis, nincs új a nap alatt, a történelem is csupán ismétli önmagát. De azért elgondolkoztató: akiket eleinte üldöztek - megértés hiányában, illetve kicsinyes anyagi és egyéni érdekektől vezérelve -, azokat később kénytelenek voltak elismerni, sőt...
Isten egy, a különböző vallási folyamatok pedig az emberek más-más csoportjait szólítják meg - azok spirituális szintje, illetve hajlandósága és készsége alapján. A lényeg, hogy elfogadjanak és mindennapi életük során kövessenek magasabb rendű elveket, egyetemes elveket, hogy végül megvalósíthassák eredeti énüket Istennel kapcsolatban.                              

A vallás elvei (tisztaság, kegyesség, igazmondás, lemondás) egyetemesek, függetlenül attól, milyen vallási csoporthoz tartozik valaki. A vallásokat -és állítólagos vallásokat- ez alapján kell megvizsgálni és megítélni. Amikor valaki ezt az egyszerű ám nagyon fontos alapelvet nem érti, gondolkodásmódja szektariánussá válik, és akkor jöhetnek a diszkriminatív megjegyzések, döntéshozói helyzetben a diszkriminatív intézkedések, szélsőséges esetben pedig akár az üldözések. (És itt nem csupán a krisnásokról van szó.)

Bár őrült, és a jelek szerint egyre kevésbé toleráns világban élünk, szívből remélem, hogy eddig azért nem jutunk el. Bízom a kormány józan ítélőképességében és jó szándékában, s abban, hogy ez a joghézagból adódó meglehetősen rossz helyzet hamarosan megoldódik. Nagy kár lenne Krisna-völgyért, a lakóiról nem is beszélve!

Kedves hozzászóló, ha még nem járt ott, kérem, próbálja félretenni előítéleteit, és menjen el! Ha nem is érti, talán rá fog érezni valamire.

Valaki, aki tőletek nagyon sokat kapott

#303 Re:

2011-12-05 22:29:53

#228: -  

 

Magyarországra magyar vallás?  Melyikre gondoltál, kicsi csillagom?  Táltosokat szeretnél? Vagy melyik vallás az, amelyik Mo-ról indult? Ha a kereszténységre gondolsz, segítek..  Jézus sem magyar..  de ez nem is számít, hisz itt nem erről van szó. A hit, a vallás gyakorlása állítólag szabad és mindenki maga dönthet felőle.  Viszont az, hogy törvénymódosítással magántulajdont vesznek el, józan paraszti ész szerint is lopás. Márpedig minden vallás és minden  -akár vallás nélküli- erkölcsi mérce szerint is a lopás bűn. ..és ha ezt megtehetik, holnaptól hozhatnak olyan törvényt, hogy vegyük el a szőke nők, az alacsonyés/vagy a magas férfiak, vagy a piros autóval járók tulajdonát..   aztán majd jönnek a zöldségfogyasztók, a gyerekesek, a gyerektelenek, stb..   itt -sajnos- erről van szó. Nagyon bízom benne, hogy a kormány -ha kell, akár nemzetközi nyomásra is- de belátja, hogy súlyos hibár követ el és módosít ezen az ostoba jogi hézagon..  nagyon remélem, hogy -hittől függetlenül- élhetek egy olyan országban, ahol nem kell ilyen fenyegetettség árnyékában élnem a mindennapokat.. nagyon remélem, hogy Krisna-völgy marad az, ami eddig is volt és olyan tulajdonlásban, ahogy eddig is..   nagyon remélek, bízom és várom a pozitív változást!  Hare Krisna!


Guest

#307 Re:

2011-12-05 22:40:08

#228: -

a vallás nem nemzetek szerint való. de én is imádom az ősmagyar vallásokat, pl. a sámánizmust. a kettő dolog nem is áll olyan távol egymástól. viszont mint az ősvallás ismerője, azt gondolom, hogy nem mélyültél el bennünk eléggé, mert a Természet része minden hitrendszer - csak egy másik lépcsőfoka a dolognak. a megszüntetés korlátozás nagyon-nagyon távoláll az igazi magyar érzülettől és magyar vallástól.

zsu

#936 Re:

2011-12-07 20:42:39

#228: -

Ha elesnél és egy külföldi segítene fel, feküdnél tovább a földön???

Ladnai Attila

#945 az milyen?

2011-12-07 21:13:52

#228: -

ha lennél szíves és rámutatnál, hogy milyen is egy magyar vallás, azt megköszönném. érdekelne, mert amennyire én tudom, I. Istvánnal, illetve roviddel ő utána az bizony elveszett. legalábbis ami még kis ideig fennmaradt belőle, az már annyira meggyengült, hogy nem volt képes a fennmaradásra és végképp eltűnt az idők forgatagában. minden más pedig nem-magyar, ami jelen van, legfeljebb elterjedt. így a Krisna-tudat is. hol itt a probléma? ha csak az nem, hogy nem tudnál sem te, sem más "magyar vallást" felmutatni.